De verschillende aandoeningen
die wij kunnen behandelen

Als huidtherapeut behandel ik de zieke en/of beschadigde huid, het doel van de behandeling is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen of beperkingen ten gevolge van huidaandoeningen. Hieronder een aantal behandelmogelijkheden.

Acne

Acne is de medische term voor jeugdpuistjes, en is een verzamelnaam voor onder andere puistjes, ontstekingen en mee-eters.

Cellulite

Cellulite wordt gekenmerkt door de ‘sinaasappelhuid’ en kan op zowel een jonge als op een oudere leeftijd voorkomen.

Couperose

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van talrijke kleine uitgezette bloedvaatjes in het gelaat.

Fibroom

Een fibroom, ook wel steelwratje of skin tag genoemd, is een goedaardige bindweefseltumor die zich voornamelijk lokaliseren in het gezicht, hals, oksels en de liezen.

Littekens

Iedereen is wel bekend met littekens of heeft er zelf een. Littekens worden gevormd na een beschadiging van de huid.

Lipoedeem

Bij lipoedeem is er sprake van een stoornis in de aanmaak en verdeling van vetcellen, dit zorgt voor een opvallende verdikking van armen en of benen.

Lymfoedeem

Lymfoedeem betekent letterlijk: vochtophoping. Door een stoornis in het lymfstelsel is de afvoer van weefselvocht te gering en hoopt het vocht zich op in de huid en onderliggende weefsels.

Overbeharing

Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd.

Pigmentatiestoornissen

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en aan je huid.

Veneus oedeem

Veneus oedeem is een combinatie van slecht werkende bloedvaten en vochtophoping.

Wonden

Microneedling is een uitstekende behandeling voor een huid die wat extra aandacht nodig heeft.

Waar heb je last van?

Binnen de huidtherapie praktijk kunt u terecht voor behandeling van diverse huidaandoeningen. Hieronder een aantal behandelmogelijkheden.
Klik hier voor een overzicht met alle behandelmogelijkheden.

Microneedling

Microneedling is een uitstekende behandeling voor een huid die wat extra aandacht nodig heeft. Door middel van 12 naaldjes worden kleine verticale geultjes in de huid gemaakt, deze zijn aan de buitenkant niet zichtbaar na de behandeling.

Lees meer over de behandelmogelijkheid
 Microneedling

Cellulite

Cellulite wordt gekenmerkt door de ‘sinaasappelhuid’ en kan op zowel een jonge als op een oudere leeftijd voorkomen. Deze aandoening komt met name voor bij vrouwen, in tegenstelling tot mannen hebben zij een dikkere onderhuidse vetlaag.

Lees meer over de behandelmogelijkheid
 Cellulite

Meer informatie? Neem contact met ons op.